occasion bestelbus bedrijfswagen eesveen steenwijk

In 2005 stond er in Eesveen naast jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens ook ineens een ander bijzonder object bij ons op het terrein!

 Een goede klant van ons had de vraag gesteld of er een speedboat een aantal weken bij ons op de zaak mocht worden geparkeerd. Het team wat met deze boot de wereld (!) overging om tegen andere boten te racen had tussen een race in Engeland en Noorwegen een aantal weken te overbruggen. De thuisbasis was Italie en logistiek was het onhandig om die rit te maken. Beter was om de boot, camper en vrachtwagen met onderdelen tijdelijk ergens te parkeren. En zo kwam het hele spul in Eesveen terecht.

Het "bootje"wat even geparkeerd moest worden bleek bij binnenkomst een Offshore Powerboat te zijn die in een klasse raced vergelijkbaar met wat de F-1 is voor auto's. Dit schip was dus van dermate grote afmetingen dat hij niet plat op een trailer kon worden vervoerd maar op zijn zijkant. Al met al een heel indrukwekkende verschijning. 

Wij hadden op ons terrein inmiddels een grote voorraad jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens staan maar dachten dat deze boot wel tussen de Mercedes Sprinters, Volkswagen Crafters en Renault Masters kon staan. In deze rij op ons terrein was meer ruimte als tussen de Volkswagen Transporters, Mercedes Vito of Ford Transit. Na wat heen en weer geschuif hadden we een mooie ruimte gecreeerd om de boot te parkeren....dachten we! Toen het schip aankwam bleek dat er veel meer ruimte gemaakt moest worden. Naast de grote bedrijfswagens moesten ook de kleine Volkswagen Caddy's, Ford Transit Connect's, Renault Kangoo's en Fiat Doblo's tijdelijk verhuizen! Maar na wat passen en meten kon er een dieplader met Iveco trekker en de boot er op, een Iveco camper en een Iveco bakwagen meubelbak op het terrein gestald worden en konden de Italianen met een gerust hart vertrekken. Wij hebben deze boot uiteindelijk bijna twee weken op ons terrein gehad en daar uiteraard veel bekijks en aanspraak op gehad. Een leuke periode! Ook de lokale krant Steenwijker Courant kwam langs en maakte er een voorpagina artikel van! Als dank werden we vervolgens ook nog eens uitgenodigd om als gast van het team de race te komen bekijken in Noorwegen. Dat hebben we natuurlijk met twee handen aangegrepen! 

Al met al leuk om naast de grote voorraad jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens ook eens een keer iets op het terrein te hebben gehad wat heel snel over het water bewoog! Geen Mercedes, Volkswagen, Ford of Peugeot motor maar 2 Lamborghini motoren lagen hier in! 


Dat het hard ging en niet zonde gevaar is bewijst dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=hqRiRiOhok4