Naast de in en verkoop van jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens hebben wij bij Ruinemans Bedrijfswagens ook een volledig uitgeruste werkplaats.

 Een stukje historie: Eind jaren 90 zijn wij begonnen met een eenvoudige werkplaats die als doel had om de verkochte auto's klaar te maken voor aflevering. Denk daarbij aan banden, olie, remblokken en apk's. In het begin met slechts 1 brug en 1 monteur die tegelijk magazijnman en receptionist was. Dit heeft jarenlang prima voldaan alleen kwam er vanuit de klantenkring de vraag of men na verloop van tijd ook bij ons terecht kon voor periodiek onderhoud. Hier zijn wij toen op ingesprongen en met de jaren is de werkplaats bij Ruinemans Bedrijfswagens uitgegroeid van een one man show die verkochte auto's klaarmaakte naar een volledig uitgeruste werkplaats met binnenkort 3 monteurs en een werkplaatschef!

We hebben altjd geloofd in het investeren in goed materiaal voor de mannen om mee te werken. Op dit moment hebben wij 3 Stertil-Koni hefbruggen die tot 7.5 ton kunnen tillen, alsmede de nieuwste Bosch diagnose apperatuur om storingen mee op te sporen en bestelwagens te testen. Ook op het gebied van speciaal gereedschap hebben wij het nodige in huis. Omdat wij verschillende merken in onderhoud hebben varieert dat van Mercedes-Benz tot Volkswagen maar ook Fiat, Peugeot, Renault, Iveco en Ford. In 2014 hebben wij een nieuw airco apparaat aangeschaft die volgens de laatste technieken de systemen van alle bestel, bedrijfs en personenwagens kan testen en afvullen. Voor het uitlijnen hebben wij een uitlijnapparaat van Hofmann.

Door onze jarenlange ervaring in het onderhouden van bedrijfswagens weten steeds meer klanten onze werkplaats te vinden! Dat kan zijn nadat men kennis heeft gemaakt met ons bedrijf na aanschaf van een jong gebruikte of nieuwe bedrijfswagen maar ook als je geen bestelauto bij ons hebt gekocht ben je meer als welkom. De kennis van onze monteurs Patrick en Michel wordt per 1 mei uitgebreidt met Niels die de nodige kennis van Volkswagen en Renault met zich meeneemt. De planning, receptie en magazijn werkzaamheden worden gedaan door Danny die de mannen ook indersteund met het bestellen van onderdelen en als het echt druk is neemt ook hij de steeksleutel in de hand en sleutelt dan mee.

De werkzaamheden die bij ons het meest voorkomen zijn: het reguliere onderhoud aan bedrijfs en bestelwagens, storingen opsporen en verhelpen, aanpassingen zoals trekhaak, dakventilator, extra verlichting monteren, carkit of rittenregistratie inbouwen, banden, zoals eerder genoemd uitlijnen en airco service. Maar ook voor het vervangen van een turbo, EGR koeler of roetfilter draaien de mannen hun handen niet om. De moderne bedrijfswagen, of hij nu jong gebruikt of nieuw is, zit vol met techniek die 10 jaar geleden alleen op personenwagens werdt toegepast. Dat maakt het vak van autotechnicus er zeker niet minder uitdagend op! In tegendeel! Om die reden investeren wij dan ook geregeld in bijscholing voor onze techneuten zodat zij deze problemen kunnen oplossen. Maar zoals met zo veel dingen geld, je krijgt het pas echt onder de knie als je het regelmatig doet!

Heb je de bestelbus bij ons staan voor onderhoud of reparatie en je moet door met je werkzaamheden? Wees gerust! Wij hebben altjd een vervangende bedrijfswagen beschikbaar. Op dit moment hebben wij een Mercedes Sprinter, 2x Mercedes Vito, een Mercedes Citan en een Peugeot 107 ter beschikking als vervangend vervoer! Vraag naar de voorwaarden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkplaats of zou je wel eens kennis willen maken met de technische ruggegraat van Ruinemans Bedrijfswagens? Kom gerust langs! De koffie staat klaar!